Witam,
Jakoś pół roku temu kupiłem na allegro grammostola rosea 5DC- samiczkę. Od tamtego momentu nie liniała mi wcale aż do ubiegłego tygodnia i okazało się, że nie urosła przy okazji linienia wcale. Wcześniej myślałem, że jest to dość młody pająk, jak zapewniał sprzedawca powinna mieć wtedy półtora roku, więc teraz dwa. Skoro jednak przyrost wielkości przy linieniu był praktycznie zerowy zaczynam myśleć, że zostałem oszukany, a pająk jest już starszy. Co o tym sądzicie? Ten gatunek powinien rosnąć większy. Dodam, że pająk odkąd go mam przyjął raptem jeden posiłek.
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 13 sierpnia 2012 - 14:24
Podobne tematy: zerowy przyrost x
zdrowie
Jaszczurki
Przyrost masy u 9 miesięcznego gekona lamparciegoChan, 18 sie 2021 |
|
|
|
||
zdrowie
Żółwie lądowe
Duży przyrost dzioba u żółwia stepowegolukasz2025, 27 paź 2020 |
|
|
|||
zdrowie
Żółwie lądowe
Piramidalny przyrost karapaksu - w jakim czasie ??Aga3, 07 kwi 2020 |
|
|
|||
linienie
Ptaszniki
Przyrost pająkaRokoks, 08 maj 2020 |
|
|
|||
żywienie
Węże
Przyrost wagi młodej zbozowkiTwobe, 11 gru 2019 |
|
|
Napisany 13 sierpnia 2012 - 15:00
Ja sądzę, że powinieneś go porządnie nakarmić i dopiero mierzyć....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 sierpnia 2012 - 19:43
niestety, nie w tym rzecz, proporcje mu się właściwie nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 sierpnia 2012 - 15:56
[quote]Pająk ten dorasta do 6-7 cm ciała, z rozpostartymi odnóżami...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Zbanowany
Napisany 01 listopada 2012 - 17:32
G.Rosea dorasta do 6-7 ale już 5 cm jest zdolna...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 listopada 2012 - 17:21
Ja też mam taką dziwną G. rosea. z tym ze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany