Mam pewien dylemat którym chciałbym się z Wami podzielić. Chodzi mi o to, że jest jakoś mało owadów, a w szczególności chrząszczy w tym roku. Od dwóch tygodni jestem na wsi na Suwalszczyźnie kilka metrów od lasu (mieszany, w jednych miejscach przeważają drzewa iglaste, w drugich liściaste). Przyjeżdżam tutaj od bardzo dawna, więc mniej więcej orientuję się co w "trawie piszczy" i jest mi trochę przykro, że prawie nic tu nie ma (chociaż zawsze COŚ było). Miałem nadzieję, że w tym roku zapoluję sobie na Oryctes nasicornis, albo Cetonia aurata (jedyna jaką udało mi się znaleźć...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 lipca 2012 - 22:29
Mam pewien dylemat którym chciałbym się z Wami podzielić. Chodzi mi o to, że jest jakoś mało owadów, a w szczególności chrząszczy w tym roku. Od dwóch tygodni jestem na wsi na Suwalszczyźnie kilka metrów od lasu (mieszany, w jednych miejscach przeważają drzewa iglaste, w drugich liściaste). Przyjeżdżam tutaj od bardzo dawna, więc mniej więcej orientuję się co w "trawie piszczy" i jest mi trochę przykro, że prawie nic tu nie ma (chociaż zawsze COŚ było). Miałem nadzieję, że w tym roku zapoluję sobie na Oryctes nasicornis, albo Cetonia aurata (jedyna jaką udało mi się znaleźć...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 lipca 2012 - 01:35
Ja również zauważyłem, że ogólnie mniej owadów jakoś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 lipca 2012 - 10:04
Napisany 08 lipca 2012 - 15:26
Napisany 08 lipca 2012 - 16:57
Napisany 08 lipca 2012 - 20:20
Napisany 08 lipca 2012 - 21:49
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 lipca 2012 - 21:59
Napisany 09 lipca 2012 - 15:35
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 lipca 2012 - 16:01
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany