Dzisiaj po raz pierwszy przyłapałem moje czerwonolice na ,,wiecie czym'' :) ! Mam je od kilkunastu lat, a widziałem to po raz pierwszy, chociaż samica co roku składa jaja. Z moich obserwacji wynika, że samica składa jaja coraz później (od 3 lat składa w innych terminach). Zawsze składała pod koniec maja,a 3 lata temu złożyła w czerwcu, 2 lata temu pod koniec czerwca, rok temu w pierwszych dniach lipca, a w tym roku złoży pod koniec lipca (co roku o miesiąc później) !! Jeszcze trochę i w Grudniu będzie składała :D !! Ciekawi mnie czym jest to spowodowane, bo warunki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 02 lipca 2012 - 21:52
Podobne tematy: Będą jajka !! x
rozmnażanie
Węże właściwe i pozostałe
Złożyła Jajka bez kontaktu z samcemMarcelll |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Sprzedam Jajka Straszyka Diabelskiego Peruphasma schulteiVampirr, 06 gru 2024 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Cerura vinula jajka sprzedamJalod, 12 maj 2024 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Calliteara abietis jajkaJalod, 04 cze 2024 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Saturnia pavoniella jajka sprzedamJalod, 14 kwi 2024 |
|
|
Napisany 05 lipca 2012 - 12:57
Gdyby były hodowane zgodnie z cyklem rocznym, to by jajka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 lipca 2012 - 14:42
Jeżeli nie masz zamiaru inkubować, to poczekaj, za parę lat...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 lipca 2012 - 16:39
Może i bym spróbował inkubować, ale nie chcę mi się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 lipca 2012 - 20:09
Budowa inkubatora to pryszcz w porównaniu ze zgodą GDOŚ na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 lipca 2012 - 22:22
Święte słowa
Napisany 09 sierpnia 2012 - 19:10
O dziwo, moja czerwonolica nic jeszcze nie złożyła. Wymacałem w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany