7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 24 maja 2012 - 09:20
Witam co pewien czas pojawiają sie dyskusje na temat czy należy/powinno się ciąć jajka przed końcem inkubacji - zaznaczam tu iż moja wypowiedź i doświadczenie dotyczy głównie pytonów królewskich - zwolennicy cięcia jajek często używają argumentu (zwłaszcza w odniesieniu do morphów) iz osobniki są takie są słabsze i potrzebują lekkiej "pomocy" w wykluciu się z jajek - moim zdaniem jest to trochę naciągane tłumaczenie - głównie powodem cięcia jajek jest zaspokojenie ciekawości hodowcy co też się kluje w jajkach - jednak aby ta wypowiedź nie została odebrana jako negacja faktu cięcia jajek przed kluciem - ja wszystkie swoje mioty regiusowych...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Ciąć jajka czy nie ciąć o to jest pytanie :) x
rozmnażanie
Węże właściwe i pozostałe
Złożyła Jajka bez kontaktu z samcemMarcelll ![]() |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Sprzedam Jajka Straszyka Diabelskiego Peruphasma schulteiVampirr, 06 gru 2024 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Cerura vinula jajka sprzedamJalod, 12 maj 2024 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Calliteara abietis jajkaJalod, 04 cze 2024 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Saturnia pavoniella jajka sprzedamJalod, 14 kwi 2024 |
|
![]() |
Napisany 24 maja 2012 - 10:17
Co do tego że spokojnie można ciąć po 1 naturalnym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 maja 2012 - 20:07
[quote]Podsumowujac czy ciąć czy nie musi być przemyślana decyzja (po...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 maja 2012 - 20:11
Co nie zmienia faktu, że z przyjemnością poczytał bym o...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 lipca 2012 - 11:05
kiedyś zrobiłem taki test na P.regius:
1/3 miotu otworzyłem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1/3 miotu otworzyłem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 lipca 2012 - 12:11
Witek jak rozumie z Twojego opisu wszystkie maluchy łacznie z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 lipca 2012 - 12:59
dokładnie tak
pytanie zasadnicze brzmi: po co?...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
pytanie zasadnicze brzmi: po co?...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 lipca 2012 - 19:09
Nie wiem czy wniosę cokolwiek do tematu, ale w tym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów