W tamtym roku założyłem kolonie mrówek, niestety nie mam pojęcia co to za gatunek. Kolonia rozwijała się bardzo dobrze w probówce było już koło 50 robotnic dlatego postanowiłem dobudować "wybieg" w postaci plastikowego pudełka. Łączenie probówki i wybiegu uszczelniłem prafiną. Po kilku dniach wszystkie robotnice padły. Królowa przeżyła i teraz niestety zaczynam wszystko od początku. Co mogło spowodować śmierć robotnic? Karmiłem je miodem i od czasu do czasu owadami.
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 07 kwietnia 2012 - 12:08
Witam,
W tamtym roku założyłem kolonie mrówek, niestety nie mam pojęcia co to za gatunek. Kolonia rozwijała się bardzo dobrze w probówce było już koło 50 robotnic dlatego postanowiłem dobudować "wybieg" w postaci plastikowego pudełka. Łączenie probówki i wybiegu uszczelniłem prafiną. Po kilku dniach wszystkie robotnice padły. Królowa przeżyła i teraz niestety zaczynam wszystko od początku. Co mogło spowodować śmierć robotnic? Karmiłem je miodem i od czasu do czasu owadami.
Podobne tematy: Śmierć robotnic. x
zdrowie
Ptaszniki
Nagła śmierć Caribena versicolorPinHead85, 15 kwi 2019 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Agamy - brodata i karłowata
Śmierć AgamyRobert1978, 27 maj 2023 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Camponotus Pseudoirritans Q + 20-30 robotnicblaze8023, 10 sie 2022 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Płazy
Nagła śmierć termitówkiAnatos, 27 kwi 2022 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Ptaszniki
Nagła śmierćpawel45 ![]() |
|
![]() |
![]() |
Napisany 07 kwietnia 2012 - 12:50
[quote]W tamtym roku założyłem kolonie mrówek, niestety nie mam pojęcia...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 kwietnia 2012 - 13:07
Twój post nie wnosi nic do tematu i mam nadzieję,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 kwietnia 2012 - 13:38
a czy gniazdo nie było zbyt wysuszone?
i czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
i czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 kwietnia 2012 - 13:49
W części gniazdowej była na pewno duża wilgotność na wybiegu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 kwietnia 2012 - 12:59
Być może potruły/podusiły się parafiną. Królowa to trochę większy 'czołg',...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 sierpnia 2012 - 15:42
Witam
Podepnę się pod temat
Posiadam od prawie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podepnę się pod temat
Posiadam od prawie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 października 2012 - 08:15
Wybacz, że odkopuję temat ale korek nie jest odpowiednim materiałem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów