Witam wszystkich, ostatnio kupiłem parke krocionogów Ophistreptus guineensis jak sie okazało od człowieka który jest bardzo nie odopowiedzialny( ale o nim napisze pozniej, w odopowiednim dziale) Zwierzęta które odebralem sa w fatalnym stanie. Jedno zwierzę ma drobne ubytki nóżek i kilka czarnych plamek natomiast drugie nie ma ponad POŁOWY nóżek oraz jednego czułka! Wyglada to troche jakby ktoś je przypalał. Zrobiłem dokładne badania w sieci na ten temat, spedziłem całą noc na szukaniu co to może być ( na polskich stronach prawie nic nie było oprócz ogólnego info-grzybica,dopiero na niemieckich i angielskich).Dowiedziałem się że choroba ta nazywa się "foot rot"...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 26 marca 2012 - 18:44
Podobne tematy: GNIJĄCE NOGI u krocionoga! x
Płeć młodego krocionogaSemea4 ![]() |
|
![]() |
|||
![]() Czy można trzymać krocionoga olbrzymiego i patyczaka rogatego w jednym terrarium?immaben, 07 wrz 2023 |
|
![]() |
|||
Zamienię
Zamienię krocionoga Atopochetus dollfusii, samiec na samicę lub inne wijeKuneHere, 15 cze 2023 |
|
![]() |
|||
terrarium - rośliny
Wystrój, roślinność
Gnijące roślinyTerrciv, 09 mar 2021 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Wije
Roztocze u mojego krocionoga.oki, 30 sty 2020 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 28 marca 2012 - 00:01
to może krócej- czy ktoś zauważył żeby jego krocionóg po...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 marca 2012 - 00:18
Dopóki jest aktywny i przyjmuje pokarm jest szansa na wyleczenie.
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 marca 2012 - 11:56
Serdeczne dzięki za info, zwierzęta dostają sepie i kompleks multiwitaminowy,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 marca 2012 - 23:41
Napiszę tak, zabić grzyba jest niezwykle trudno, o wiele łatwiej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 marca 2012 - 13:25
ok sprawdze temat u lokalnych pszczelarzy.dzięki za pomoc:)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów