siedzi sobie jak zwykle, oczy zamknięte i w pewnym momencie zaczynają jej dosłownie z orbit wychodzić...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Anolisy, wytrzeszcz oczu, pytanie
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 26 lutego 2012 - 22:35
Zauważyłem coś dziwnego u jednej z moich samic...
siedzi sobie jak zwykle, oczy zamknięte i w pewnym momencie zaczynają jej dosłownie z orbit wychodzić...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Anolisy, wytrzeszcz oczu, pytanie x
zachowania
Kameleony
Nie otwiera oczu senny od zakupuFuxkall ![]() |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Gekony, Anolisy, Scynki - różne ciekawe gatunkivantis_terra, 17 maj 2025 |
|
![]() |
|||
Kupię
Kupię Anolisy Zielone!Przemek_rpt, 26 mar 2025 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Gekon nie otwiera oczu, przestał jeśćKarola2309 ![]() |
|
![]() |
|||
zdrowie
ŚMIETNIK
Gekon nie otwiera oczu, przestał jeśćKarola2309 ![]() |
|
![]() |
Napisany 26 lutego 2012 - 22:52
To normalne zachowanie i mimo iż wygląda co najmniej niepokojąco, to nie masz się czym martwić. To samo robi większość jaszczurek. Nie raz były podobne...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 lutego 2012 - 23:01
a co ma to na celu?
anolisy mam od bardzo dawna ale takie coś zauważyłem może drugi trzeci raz
anolisy mam od bardzo dawna ale takie coś zauważyłem może drugi trzeci raz
Napisany 26 lutego 2012 - 23:07
Chodzi głównie o oczyszczenie oka, gdy np. coś do niego wpadło. Nie masz się czym przejmować. U swoich legwanów obserwuje to co jakiś czas, w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 lutego 2012 - 23:16
mi sie wydaje ze jaszczorki tak uciagaja skore wokol oczu zeby wylinka lepiej zeszla. Gdzies tak kiedys wyczytalem.
Napisany 26 lutego 2012 - 23:16
sory za 2X post
Napisany 26 lutego 2012 - 23:57
nie wydaje mi się że to coś związanego z wylinką, bo jej zwyczajnie nie przechodzi
a jakiś paproch w takim nabrzmiałym oku miałby...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
a jakiś paproch w takim nabrzmiałym oku miałby...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów