Witam wszystkich. Proszę o pomoc w ustaleniu, co się dzieje mojemu pytonowi. Zaczęło się to ok. 1,5 tygodnia temu. Zauważyłem wtedy, że od kloaki po połowę ma jakby brud. Wydawało mi się, że usmarował się w swoim kale. Postanowiłem tego nie ruszać, ponieważ pokazywały się objawy wylinki i myślałem, że mu to zejdzie. Lecz wyliniał 2 dni temu i przed chwilą go wyciągnąłem i zobaczyłem, że ten osad dalej się utrzymuje. Przetarłem go lekko, a tu na odcinku 2 cm odpadły mu łuski i widać skórę pod nią. We wtorek zamierzam z nim jechać do weterynarza, ale w mojej okolicy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 26 lutego 2012 - 19:29
Podobne tematy: Odpadające łuski u Regiusa x
![]() |
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Oddam regiusasiniak, 19 lis 2024 |
|
![]() |
||
zachowania
Początkujący hodowcy węży
Przyzwyczajanie Regiusa do dwóch osóbVojo, 23 cze 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Akcesoria po Heterodonie - chętnie wymienię na jakąś kryjówkę dla RegiusaVojo, 17 cze 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
houten show 1 czerwca, szukam transportu dla regiusaszablozembnyalig, 29 mar 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Sprzedam regiusa butter yellow bellyAlekszw21, 21 sty 2025 |
|
![]() |
Napisany 26 lutego 2012 - 19:37
Zapomniałem dodać, że pyton ma ok. 60 cm, był aktywny,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 lutego 2012 - 20:29
Mi to wygląda na oparzenie
Napisany 26 lutego 2012 - 20:36
Chyba to raczej jest poparzenie.
Napisany 26 lutego 2012 - 20:47
Posprzątaj terrarium, wymyj dno i wyóż je papierowymi ręcznikami.
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 marca 2012 - 13:12
Na szczęście okazało się, że pyton wyleżał się w swoim...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów