witam, szykuje się do utworzenia wybiegu dla żółwia żółtobrzuchego w ogrodzie. Plan zakłada ogrodzenie płaskiego terenu ok 3x3 m i umieszczenie w nim niewielkiego oczka wodnego. Mam parę pytań:
1. Czy taka siatka wkopana w ziemię zda egzamin ? http://allegro.pl/siatka-ogrodzeniowa-powlekana-3-6-caly-krajwysylka-i2116411459.html
2. Czy żółwia na noc powinno zabierać się do domu?
3. W jakim przedziale temperatur żółw może przebywać na dworze?
4. Jeżeli nie trzeba go zabierać na noc, to co wtedy gdy np. 2 tyg. leje i nie ma promieni słonecznych potrzebnych pupilowi?
5. Czy takie oczko wystarczy ? http://allegro.pl/oczko-wodne-200-litrow-cudo-w-ogrodzie-i2158221739.html
6. Jak rozwiązać problem z przelewaniem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 23 lutego 2012 - 21:13
Podobne tematy: Jak i co z wybiegiem? x
Archiwum ogłoszeń
Żółwica stepowa szuka profesjonalnego domu z wybiegiem/WrocławFringilla ![]() |
|
![]() |
|||
![]() |
terrarium - wybieg zewnętrzny
Terraria, wybiegi dla żółwi i sprawy techniczne
Dylemat z wybiegiempati84, 07 maj 2006 |
|
![]() |
Napisany 23 lutego 2012 - 21:43
1. wystarczy tylko pamietaj o wkopaniu dostatecznie głęboko bo duże...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 lutego 2012 - 22:18
ad1. ta siatka ma dośc duże oczka - mniejsze zólwie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 lutego 2012 - 23:43
dzięki za rady, ale nurtuje mnie jeszcze pytanie
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 lutego 2012 - 01:27
Inaczej... jak przestanie jeść przez tydzień lub temp spadnie poniżej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 lutego 2012 - 08:40
dzięki za odpowiedź:)zmieniłem zdanie, wybieg będzie wynosił 4x3 , natomiast...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 lutego 2012 - 12:30
To zależy od wielkości ryb, żółwia, ilości kryjówek i tak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 lutego 2012 - 13:53
Polecam karasie (nie ozdobne ale zwykle) jest ich duzo i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów