moja b.smithi po ostatniej wylince (ktora miała miejsce parę miesięcy temu- blisko pół roku) połamała sobie oba zęby! zanim to zroiła zdążyła zjeść trzy świerszcze... od tamtego czasu ilekroć dawałam jej pokarm, chwytała i po chwili go wypuszczała... dzis znow próbowałam jej dać, ale poobracała świerszcza przez 2 sekundy i puściła, dałam jej martwego, ale oba zęby są tak krótkie, że wątpię by w tej chwili miała z nich jakikolwiek pożytek... jak mam ją nakarmić? jak ewentualnie przygotowac papkę do karmienia? w tej chwili odwłok ma wielkości głowotułowia, ale nie mam co liczyć na następną wylinke w najbliższym czasie... proszę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 11 stycznia 2012 - 23:02
Podobne tematy: b.smithi połamała oba zęby? jak ją nakarmić?? x
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Sprzedam samczyka B. smithi(anitha)Gruncik, 16 cze 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Kupię Brachypelme Smithi/AnnithaBliski, 09 kwi 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Poecilotheria smithi samcePeter_frostax, 25 cze 2024 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
B.smithi 5 dcfestspiders, 07 maj 2024 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Poecilotheria Metallica L1 oraz Poe.smithi samiczkeSpidersPassion, 25 mar 2024 |
|
![]() |
Napisany 11 stycznia 2012 - 23:18
Owady miażdżysz na miazgę i wlewasz do jakiejś np. nakrętki.
Napisany 12 stycznia 2012 - 08:56
dzieki, uskutecznie to dzis i zobacze:)
Napisany 14 stycznia 2012 - 11:43
podobny temat niedawno pojawił się na tym forum: https://www.terrarium.pl/forum/viewtopic.php?p=1670069&highlight=#1670069
Napisany 14 stycznia 2012 - 18:14
owszem, czytałam ten wątek, ale tam pisano o tym, że...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 stycznia 2012 - 18:26
[quote]owszem, czytałam ten wątek, ale tam pisano o tym, że...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 stycznia 2012 - 18:55
spoko, bez offtopu już ważne, że wiesz co robić
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów