Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Czarny grzbiet, kameleon jemeński

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
6 odpowiedzi na ten temat

#1 palkers

palkers
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5216 dni
  • Polska / Mazowieckie / Gostynin

Napisany 03 stycznia 2012 - 11:50

Dzisiaj rano zauważyłam że grzbiet mojej jemenki zczerniał, nie wydaje mi się żeby mogła sie poparzyć bo raczej nie ma takiej możliwości. Zobaczcie zdjęcia, co to może być??? Wizyta u weta dopiero o 17 a ja już wariuje, apetyt jest kolory w porządku tylko może trochę nadpobudliwa, kupa praktycznie co dwa dni, terra 135X65X60 lampa uvb 10 grzewcza 60 watt temp. 24 stopnie pod lampą 34-36, karmiona co drugi dzień świerszcze karaczany (jako podstawa) wapń zawsze razem z pokarmem (sepia) witaminy raz w tygodniu.
[img]https://www.terrarium.pl/galeria/foto/182090.jpg[/img][size=10][b]v[/b][/size][img]https://www.terrarium.pl/galeria/foto/182089.jpg[/img][size=10][b]f[/b][/size]

Z góry dziękuje... mam nadzieje ze to nic poważnego..

Podobne tematy: Czarny grzbiet, kameleon jemeński     x

#2 Runaway_

Runaway_
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5108 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Rawicz

Napisany 03 stycznia 2012 - 14:36

Podaj ile ma kamyk miesięcy/lat zmień żarówkę uvb na 5...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 Lilith

Lilith

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 7001 dni
  • Polska / Zachodniopomorskie / Szczecin

Napisany 03 stycznia 2012 - 14:36

Spokojnie:)

Lekkie oparzenie albo otarcie, widoczne też...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 prezes150285

prezes150285
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5477 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 03 stycznia 2012 - 14:44

Zgadzam się z Lilith objawy wskazują na lekkie oparzenie,ale skoro...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 palkers

palkers
  • Terrarysta

Napisany 03 stycznia 2012 - 15:12

miedzy żarówką a gałęzią 25 cm, wyglada to tak [img]https://www.terrarium.pl/galeria/foto/182098.jpg[/img][size=10][b]grzewcza[/b][/size]...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 Lilith

Lilith

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 7001 dni
  • Polska / Zachodniopomorskie / Szczecin

Napisany 03 stycznia 2012 - 15:50

Jeśli masz siatkę na górze zbiornika, zamontuj żarówkę grzewczą o...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 palkers

palkers
  • Terrarysta

Napisany 03 stycznia 2012 - 16:45

no i chyba tak zrobie, wet przepisał chitopan w płynie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.