Witam.
Owadom karmowym najczęsciej podaje się warzywa i owoce. Wiadomo też, że w przemysłowych uprawach warzyw i owoców są one pryskane różnego rodzaju substancjami, w tym insektycydami. Moje pytanie brzmi, jakie owoce i warzywa można podawać w całości, jedynie po opłukaniu, jakie powinno się wyszorować/wyparzyć, albo obrać ze skórki (wiem, że do tej grupy należą cytrusy), a jakich nie powinno się wogóle podawać z uwagi na chemię w nich zawartą.
pzdr
Owadom karmowym najczęsciej podaje się warzywa i owoce. Wiadomo też, że w przemysłowych uprawach warzyw i owoców są one pryskane różnego rodzaju substancjami, w tym insektycydami. Moje pytanie brzmi, jakie owoce i warzywa można podawać w całości, jedynie po opłukaniu, jakie powinno się wyszorować/wyparzyć, albo obrać ze skórki (wiem, że do tej grupy należą cytrusy), a jakich nie powinno się wogóle podawać z uwagi na chemię w nich zawartą.
pzdr