Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Jak oswoić kamyka?

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
7 odpowiedzi na ten temat

#1 sękata

sękata
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5249 dni
  • Polska / Małopolskie / Tarnów

Napisany 29 września 2011 - 08:35

Witam,
doszłam do wniosku, że czas zacząć chociaż minimalnie oswajać mojego kameleonka, bo póki co boi się człowieka wręcz panicznie, nawet na odległość jak tylko ktoś sie bliżej zatrzyma przy terrarium to chowa się, ucieka gdzie pieprz rośnie, wkłądając rece do terrarium można sie liczyć z wręcz atakiem, piskiem, barwami wojennymi i agresją nie tego świata.
Rozumiem i mam świadomość, że proces oswajania to proces mozolny i trzeba mieć wiele cierpliwości.
Podpowiedzcie mniej więcej krok po kroku jak zacząć. Co go zachęci, zainteresuje, co sprawi że nie zacznie uciekać a zaciekawi się co mu proponuję? Sama mam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Jak oswoić kamyka?     x

#2 pajo2404

pajo2404
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6114 dni
  • Polska / Śląskie / Rybnik

Napisany 29 września 2011 - 09:55

A napisz jak długo masz tego Kameleona u siebie^^ Czym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 sękata

sękata
  • Terrarysta

Napisany 29 września 2011 - 10:09

Kameleon jest u mnie już 2 miesiące więc czas na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 sękata

sękata
  • Terrarysta

Napisany 29 września 2011 - 10:09

Kameleon jest u mnie już 2 miesiące więc czas na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 Stegien

Stegien
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5365 dni
  • Polska

Napisany 29 września 2011 - 11:49

coś już było na ten temat, znalazłem, link poniżej .......więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 sękata

sękata
  • Terrarysta

Napisany 30 września 2011 - 12:19

Wszystko w porządku, jak najbardziej rozumiem przekaz Lilith, mnie natomiast...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 jefferson

jefferson
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5149 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 02 października 2011 - 20:16

ja mam podobnie też zacząłem od sprzątania terra itp. aktualnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 mastachaz87UK

mastachaz87UK
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5766 dni
  • United Kingdom

Napisany 18 października 2011 - 22:09

ja moja samiczke wyciagam raz na jakis czas i o...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.