Witam!
Jestem nowy zarowno na forum jak i w terrarystyce.
Od dawna chodzila mi po glowie mala hodowla zolwi, mam jednak pewne obawy. Docelowo pragne miec ze 2-3 zolwie roznego rodzaju, ale w jednym akwarium. Doczytalem sie, ze zolwie czerwonolice jaki zoltolice maja bardzo podobne warunki hodowli, tak wiec tutaj problemu nie ma. Chodzi mi natomiast o to, czy zolwie nie beda w stosunku do siebie agresywne? Czy zaakceptuja swoja roznosc, badz nawet jej nie zauwaza, czy moze zaczna sie podgryzac? Byc moze pytanie wydaje sie trywialne, ale wole miec pewnosc, nie chce zadnego zolwiczka maltretowac.
Pomozecie?
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 12 sierpnia 2011 - 12:51
Podobne tematy: Zolw czerwonolicy i zoltolicy w jednym akwarium x
tematy ogólne
Żółwie wodno-lądowe
Czy znacie tanie sklepy z akcesoriami do akwarium?KorciPL, 04 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terrarium szklane - Paludarium (terrarium + akwarium) 50x50x120cmvantis_terra, 17 cze 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Akwarium na sprzedażQqror ![]() |
|
![]() |
|||
Terrarystyka
Trzymanie w jednym terrarium wijów i prosionkówLe_v7o7, 10 maj 2025 |
|
![]() |
|||
zachowania
Skorupiaki
Jak "wyprowadzić" krewetki z akwariumJędrek ![]() |
|
![]() |
Napisany 12 sierpnia 2011 - 14:46
Wszystko zależy z jakim charakterkiem trafią Ci się skorupy. Jeden...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 sierpnia 2011 - 17:49
Ja trzymałem razem czerwonolicego i ostrogrzbieta. I chyba się nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 sierpnia 2011 - 18:21
A ja bym ci odradzał.
2-3 żółwie? Pomyśl o...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
2-3 żółwie? Pomyśl o...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 sierpnia 2011 - 19:08
W sumie to we wszystko sie juz zaopatrzylem, akwarium 112l...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 sierpnia 2011 - 19:17
Żółwie są raczej samotnikami
Napisany 12 sierpnia 2011 - 19:49
5 lat? Ja miałem małego żółwia 2 lata temu w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 sierpnia 2011 - 18:21
ehhhh ludziska a w szczegolnosci Fenixx moze znasz sie troche...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów