Witam,mam kilka pytań odnośnie małej (około 12cm agamy).Mam ową agame około dwa i pół tygodnia i kilka rzeczy mnie zaniepokoiło mianowicie....skóra na grzbiecie jest taka dziwna jakby pomarszczona (nie zauważyłem takiej u podobnych osobników)czy to zaczynająca się wylinka?Jaszczur już będąc u mnie po pięciu dniach zrzucił skórę z ogona i trochę z brzucha.Ale ta na grzbiecie mnie niepokoi.Staram się podwyższać wilgoć w terrarium i co drugi dzień kąpie agame w letniej wodzie ale ta skóra z grzbietu się nie odmacza.Następna sprawa wygląda tak że jest pewne miejsce w moim terrarium na które jaszczur wejdzie i momentalnie zmienia kolor na brzuchu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 16 czerwca 2011 - 21:48
Podobne tematy: Mała agama pytanie o skóre i nie tylko. x
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Pajaki samice i terraria warszawa tylko odbiorAdasek, Wczoraj, 20:29 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Gekony phelsumy i nie tylkolakapciul, 17 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
Hodowla tylko całośćBartifli, 07 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Agama kołnierzasta - samicaREDptiles, 03 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Kupię
Szukam agamy skalnej czerwonogłowej (Agama planiceps)rafalradom, 31 sie 2025 |
|
![]() |
Napisany 16 czerwca 2011 - 21:57
Nie wiem jak dodać więcej zdjęć.Więcej fotek jest w moim...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 czerwca 2011 - 22:05
[img]https://www.terrarium.pl/galeria/foto/169934.jpg[/img][size=10][b]9[/b][/size]
Napisany 16 czerwca 2011 - 22:07
[img]https://www.terrarium.pl/galeria/foto/169932.jpg[/img][size=10][b]7[/b][/size]
Napisany 17 czerwca 2011 - 06:41
Może opisz jakie lampy, wielkość terra, temperatura itd.
1.Jeśli...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1.Jeśli...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 czerwca 2011 - 09:20
Jeśli to wylinka to nie ma przeciwwskazań do kąpieli. Przeciwnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 czerwca 2011 - 13:51
Więc tak,świetlówka 60cm UVB 20V 10.0.Temperatura centralnie pod promiennikiem wynosi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 czerwca 2011 - 17:22
Zrzuciła już wylinke,i nadal w tym jednym miejscu tzn. u...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów