Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Bezpieczne rozmnażanie ptasznikow

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
5 odpowiedzi na ten temat

#1 matt214

matt214
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6231 dni
  • Polska / Podkarpackie / Tarnobrzeg

Napisany 16 maja 2011 - 16:35

Witajcie, założyłem temat gdyż nie znalazłem odpowiedzi na moje dwa zasadnicze pytania jakim są:

1. mimo łagodnych gatunków nie chcąc ryzykować jaki sposób na bezpieczne rozmnażanie ? Moze byc jakiś plastik (z otworami ok. 0.5 centymetrowymi tak zeby samiec mogl zapłodnić samice) oddzielający pająki.
2. kiedy , gdzie , jak... mogę dowiedzieć sie kiedy mój samczyk będzie gotowy do kopulacji?

Chciałbym poinformować ze Mam dorosłego samczyka z oznakami tj. "bulbusami" (ostatnia wylinka tj około L14 dnia 11.Maja 2011) i samiczke z gatunku A.Geniculata .

Admina prosze o poprawienie tematu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Bezpieczne rozmnażanie ptasznikow     x

#2 EGZOTIC12n

EGZOTIC12n
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5424 dni
  • Polska / Podlaskie / Bielsk Podlaski

Napisany 16 maja 2011 - 17:20

Jak ma te bulbusy to ważne jeszcze żeby je napełnił.Myśle...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 komarek22

komarek22
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7040 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Ząbkowice Śląskie

Napisany 16 maja 2011 - 18:08

Witam.
Na wstępie zaznacze że troszkę gramatyka tego tematu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 AdrianKrk

AdrianKrk
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5360 dni
  • Polska / Małopolskie / Kraków

Napisany 16 maja 2011 - 18:21

[quote name="komarek22"]Witam.
[u]Najbardziej istotne[/u] jest to, aby [size=15][u][b][i]oba osobniki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 komarek22

komarek22
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7040 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Ząbkowice Śląskie

Napisany 16 maja 2011 - 18:41

Nie zgodzę się z tym, aby dorosłe samce nic nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 Tomo_VIP

Tomo_VIP
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6981 dni
  • Polska / Śląskie / Rybnik

Napisany 17 maja 2011 - 09:02

Witaj, na forum pojawiały się takie sposoby jak włożenia samca...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.