Mam zbożówkę ok. 40 cm. Do tej pory ładnie jadła. Przez tydzień nie miałem myszek. 15 kwietnia kupiłem zapas osesków. Gdy chciałem go nakarmić obwąchał go i odpełznął. Zostawiłem mu na noc z soboty na niedzielę (z 16 na 17 kwietnia). Ok. 12 wyciągnąłem nietkniętego oseska. Problem w tym, że był cały napęczniały w okolicach brzucha (jak balon) i okropnie śmierdział trupem. Czy tak się dzieje z oseskami, czy mam jakieś lewe? Czy może to być spowodowane tym, że osesek był zamrożony później odmrożony i ponownie zamrożony? Na razie wiem, że taka zbożówka może przetrwać miesiąc bez jedzenia, bez większego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 17 kwietnia 2011 - 14:28
Podobne tematy: Lewy osesek? Wąż zbożowy nie chce jeść. x
Sprzedam węże
Wąż zbożowy za darmoszczepanix_16, 25 sie 2025 |
|
![]() |
|||
żywienie
Płazy
Termitówka nie chce jeść --> dlaczego ?Larsi, 27 lip 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
Sprzedam węże
Wąż zbożowyAmelia03 ![]() |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Wąż zbożowy (Pantherophis guttatus) samiec ANERY het. MotleySplit, 29 maj 2025 |
|
![]() |
|||
żywienie
Początkujący hodowcy węży
Boa dusiciel nie chce jeśćTomala1312, 28 kwi 2025 |
|
![]() |
Napisany 17 kwietnia 2011 - 14:55
Jak najbardziej może być to spowodowane zamrożeniem 2 raz !!...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 kwietnia 2011 - 14:58
osesek musial juz chwile nie zyc przed zamrozeniem. a jezeli...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 kwietnia 2011 - 15:58
Ja podejrzewam, że te oseski były źle "opakowane" i się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 maja 2011 - 08:19
Miałem identyczną sytuację z oseskami z allegro za pierwszym razem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 maja 2011 - 13:30
To nie była wina osesków. Do mojej kolekcji doszła druga...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów