Witam, dziś zobaczyłem na moim wężu mlecznym małe, ciemne "kulki" pod kilkoma łuskami (dokładnie 5). Wszystkie mieszczą się na brzuchu węża, można rzec, że na szyi, bo jest to spodnia część zaraz za głową. Udało mi się wydłubać (oczywiście zrobiłem to ostrożnie i delikatnie) dwie te "kuleczki" i ku mojemu zdziwieniu zaczęły uciekać. Były bardzo małych rozmiarów (koło 1mm), miały czarno-granatowy kolor. Oglądałem dużo postów ze zdjęciami na forum i mi to wygląda na roztocza. Niestety trzech pozostałych nie udało mi się wyjąć, a nie chciałem zrobić krzywdy wężowi. Chciałbym się dowiedzieć jak mogę się ich pozbyć? Wymiania podłoża, mycie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 03 marca 2011 - 14:14
Podobne tematy: Lampropeltis - robaczki pod łuskami. Pomocy. x
zdrowie
Modliszki
Pomocy ! Co się stało z modliszką ?Demeter, 01 maj 2025 |
|
|
|||
zdrowie
Ptaszniki
POMOCY grammostola pulchripes nalot na odwłokupropasqn |
|
|
|||
identyfikacja
Zwierzęta
Co to może być? Białe, wijące się robaczki w terrariumMorswinXD3, 02 lut 2025 |
|
|
|||
odmiany barwne
Ptaszniki
pls pomocy z modliszką. jak uzyskać białą sphodromantis viridis?slabyTerrarysta, 30 gru 2024 |
|
|
|
||
warunki hodowli
Legwan zielony
Temperatura w terrarium - pomocy!przemo_szmaj, 17 gru 2024 |
|
|
Napisany 03 marca 2011 - 14:52
Globol (małą kosteczka wycięta z płytki i wsadzona do podziurawionego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 marca 2011 - 15:06
Czyli rozumiem, że ten Globol stosować gdy wąż będzie w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 marca 2011 - 15:18
Najlepiej na czas używania globolu zabierz węża do terra zastępczego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 marca 2011 - 09:12
Dbaj tez o higienę wylinki, wąż potrafi w jej trakcie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany