Witam Serdecznie.
To mój pierwszy temat na forum, wiec jak wymaga kultura chciałem się przedstawić i napisać kilka słów o sobie. Mam na imię Paweł i posiadam od jakiegoś czasu żółwia czerwonolicego (samiczkę Franca)
Moje pytanie dodtyczy zupełnie innego żółwia. Byłem w lato w USA i kiedy byłem na rybach złapałem na wędkę żółwia. I tu moje pytanie.
Mianowicie czy ktoś wie może co to za rasa żółwia i czy można kupić takiego w Polsce?
Pytam bo bardzo mi się podoba i chciałbym sobie takiego sprawić ale nie wiem czy to możliwe. Szukałem długo w internecie tego gatunku jednakl bezskutecznie. Tamtego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 26 stycznia 2011 - 20:59
Podobne tematy: Co to za żółw?? x
Sprzedam żółwie, krokodyle, płazy, małe ssaki (nie karmowe)
Żółw greckigrendel747, 10 lis 2025 |
|
|
|||
zdrowie
Żółwie wodno-lądowe
Zółw krwawi z łapki, co robić? Weterynarz wa-waRejent, 01 paź 2025 |
|
|
|||
Żółw grecki - Testudo hermanni boettgeri ( Macedonia ) czyste !jorijogidan |
|
|
|||
Żółw Grecki 700 złKe0, 31 lip 2025 |
|
|
|||
Żółw Grecki Samiec 9 latKe0, 21 cze 2025 |
|
|
Napisany 26 stycznia 2011 - 21:29
Ja bym obstawiał na Chrysemys picta picta lub Chrysemys picta...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 stycznia 2011 - 21:45
Dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Miałeś rację ze to Chrysemys...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 stycznia 2011 - 22:06
Żółw malowany jest objęty ograniczeniami w handlu - nie może...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 stycznia 2011 - 22:09
Jednak nadal bardziej jestem skłonny do Ch.p.picta
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 sierpnia 2011 - 21:30
Witam serdecznie!
Ja także od niedawna zajmuję się chowem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Ja także od niedawna zajmuję się chowem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 sierpnia 2011 - 06:18
Fotki niewyraźne, ale wydaje mi się że to Ocadia sinensis.
Napisany 30 sierpnia 2011 - 19:05
Porównałem żółwia ze zdjęciami w necie i chyba masz rację....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany