Witam wszystkich. Od pewnego czasu a dokładniej od momentu zwiększenia wilgotności u mojego smoka do 95% zauważyłem roztocza,legwana oczywiście wykąpałem w ciepłej wodzie i nawilżyłem jego całą skórę oliwką dla małych dzieci,bambino bo ponoć jest to najskuteczniejszy sposób na pozbycie się tych pajęczaków ze skóry legwana. Roztocza wyglądają następująco: brązowe,bardzo szybko się poruszają i wcale o dziwo nie są takie małe.....bo zauważalne gołym okiem. Proszę o jakieś porady jak z nimi walczyć.....bo palnik w tym przypadku raczej odpada. Z góry dzięki.
5 odpowiedzi na ten temat
Zbanowany
Napisany 12 stycznia 2011 - 15:49
Napisany 12 stycznia 2011 - 16:13
Czemu palnik odpada ? Nie no żartuje... Ja stosowałem płytke...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 stycznia 2011 - 16:25
Globol lub iwermektyna! Chociaż mi ta druga opcja zupełnie nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Zbanowany
Napisany 12 stycznia 2011 - 16:32
Śliczne dzięki za podpowiedzi. Palnik raczej nie zda egzaminu bo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Zbanowany
Napisany 12 stycznia 2011 - 16:43
Ale z tego co widzę to chyba będę musiał zainwestować...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 stycznia 2011 - 17:55
Wiesz dobrze by było jakbyś najpierw wyszorował (może być gąbką...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów