Witam od 4miesięcy mam Lancetogłowa meksykańskiego i wąż już od miesiąca a nawet więcej nie chce jeść a wcześniej jadł . 4 dni temu poraz 3 zrzucił skórę i mu dałem szczurzego oseska , osesek poleżał 2 dni i musiałem go wyciągnąć ponieważ zaczął sie już psuć . Wczoraj na wieczór znów mu dałem nowego oseska i do dziś leży... Temperatura w terrarium to 24-26 stopni . Przed podaniem wężowi jedzenie dogrzewam mu terrarium tak do 27 stopni a potem wyłączam grzanie żeby osesek sie szybko nie zepsuł . Czy powinienem się udać już z nim do lekarza ? Nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 23 października 2010 - 08:45
Podobne tematy: Wąż nie je od miesiąca x
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Mam Haplocosmia himalayana duży dorosły samiec z tego miesiącachillout89, 27 cze 2025 |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
Samiec Brachypelma auratum 1.5 miesiąca po ostatniej wylincevenax, 04 kwi 2025 |
|
![]() |
|||
żywienie
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
Dorosly Gekon od miesiąca nic nie jeluitorpeda, 17 mar 2024 |
|
![]() |
![]() |
||
zdrowie
Węże
Wąż zbożowy nie wyróżnił się od miesiącaAdriann1432, 07 lip 2023 |
|
![]() |
|||
żywienie
Ptaszniki
Skakun Phidippus regius - nie je od ponad miesiąca.cthulhu30, 21 sty 2023 |
|
![]() |
Napisany 23 października 2010 - 09:23
Spróbuj podać mysiego oseska. Mi też się zdarzało, że węże...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 października 2010 - 09:28
Ok dzięki wielkie za odpowiedz
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Napisany 23 października 2010 - 10:11
Nie wiem jak lancetoglowy ale pytony samce czesto nie jedza...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 października 2010 - 18:46
Przestań cudować z tą temperaturą. W jednym miejscu terrarium MUSI...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 listopada 2010 - 18:32
na dno miski nalej ciepłej wody tak by cię nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów