Witajcie! Czy wie ktoś może czy mogę wpuścić ampularie do zbiornika wodnego, w którym pływają kumaki dalekowschodnie i karliki? Czy żabki nie zjedzą ślimaków? Pozdrawiam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Ampularie i kumaki dalekowschodnie
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 14 września 2010 - 10:07
Napisany 18 marca 2011 - 21:00
Od razu powiem że nie jestem ekspertem od ślimaków i płazów.
Z tego co wiem do małe karliki nie zagrażają ampularią,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Z tego co wiem do małe karliki nie zagrażają ampularią,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 listopada 2011 - 14:19
Mam akwarium 60l które zamierzam przeznaczyć dla kumaków. Będzie tam jakieś 10 -15 cm wody, korzenie, kamienie i trochę roślinek (głównie mech jawajski) Czy mógłbym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 listopada 2011 - 18:11
Możesz trzymać. Nie wiem jak Ampularie zareagują na toksyczne wydzieliny skóry kumaków, ale jeżeli coś się komuś ma stać, to ślimakom, nie żabom. Wątpie, żeby...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 stycznia 2013 - 22:53
toksyna może ci zabić ampularie.
Napisany 25 stycznia 2013 - 23:05
kumaki mogą albo zeżreć ampularie albo nie znam się na płazach ale czy kumaki nie mają toksycznej skóry.
Napisany 26 stycznia 2013 - 11:18
Jeżeli już Klukrecja pisze po takim czasie to ja też napisze dla osób które mają ten sam problem co miała gilori:
ja miałam karlika...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
ja miałam karlika...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów