witam, od 7 lipca jestem posiadaczem kameleonka jemenskiego, samiec, imie klakier
kupilem go jak mial z 2,5 miesiaca, maluch jak mysza. cos mnie tkneło i zawiozlem kał do badania do piaseckiego do wrocławia, wynik ze ma nicienie i oocysty, jezdzilem z kamkiem do piaseckiego co tydzien przez 5 tygodni, po kolei rozne srodki stosowal i wytepil tylko nicienie, oocysty zostaly. szukał w ksiazkach co by mu podac, wynalazł ludzki bactrim, podawalem wg zalecen, kal do badania... bez zmian, oocysty sa. co to sa te oocysty, czy to jest bardzo szkodliwe?? piasecki mowil ze ma srodek...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 06 września 2010 - 20:28
Podobne tematy: oocysty, nicienie i inne badziejstwo u jemenka x
zdrowie
Ptaszniki
Nicienie i robaczki w poidełku ptasznika. Czy powinienem się bać ?Karpan, 17 gru 2025 |
|
|
|||
warunki hodowli
Żółwie wodno-lądowe
Czy to nicienie? co zrobić?Anemar, 15 gru 2020 |
|
|
|||
![]() |
zdrowie
Ptaszniki
Czy kątniki roznoszą nicienie?bartekkk_22, 15 gru 2020 |
|
|
||
zdrowie
Ptaszniki
Co zrobić gdy wykryjemy u pająka nicienie?bartekkk_22, 01 gru 2020 |
|
|
|||
zdrowie
Żółwie wodno-lądowe
Nicienie identyfikacjaGrek1305, 30 wrz 2020 |
|
|
|
Napisany 09 września 2010 - 17:12
Jedyne co mogę Ci poradzić to wizyta u lekarza weterynarii,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 września 2010 - 20:07
Car Piasecki akurat jest takim wetem:)
Zdaj...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Zdaj...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 września 2010 - 11:32
w piatek dałem kupalka do badania, w poniedziałek bede wiedział...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 września 2010 - 20:19
a wiec po badaniu kału wyszło ze dalej ma te...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany