Witam. Chciałbym kupić sobie jakieś duże chrząszcze, ostatnio wypatrzyłem na allegro Mecynorrhina torquata immaculicollis L2, larwy. Jak długo jeszcze będą one larwami? Ile sztuk mogę trzymac w terrarium 40x30x30? Ich hodowla wygląda tak samo jak np. Chelorrhina polyphemus(tych znalazłem opis). A co do podłoża to wystarczy jak zmieszam liscie dębu z ziemią? Nigdy jeszcze nie miałem chrząszczy. I w jakiej wielkości pojemnikach i z jaka wysokością podłoża hodowac larwy, bo słyszałem, że każdą trzeba trzymać osobno?
Mecynorrhina torquata immaculicollis - pierwszy chrząszcz, hodowla
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 08 sierpnia 2010 - 21:54
Podobne tematy: Mecynorrhina torquata immaculicollis - pierwszy chrząszcz, hodowla x
Sprzedam owady, wije, mięczaki, skorupiaki (nie karmowe)
Żywe imago chrząszczy Mecynorrhina torquata ugandensisgetomge, 24 wrz 2025 |
|
|
|||
Sprzedam jaszczurki
kameleony lamparcie Furcifer pardalis Nosy Faly - hodowlaTorezka, 13 paź 2025 |
|
|
|||
warunki hodowli
Ptaszniki
I hodowla. Ptaszniki i skorpion.pierreuser, 12 cze 2021 |
|
|
|||
Zamienię
Gekony Gargulcowe i orzęsione hodowla na ptaszniki, drony, instrumenty, elektronikęApricotG, 14 wrz 2025 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Hodowla tylko całośćBartifli, 07 wrz 2025 |
|
|
Napisany 08 sierpnia 2010 - 23:05
Larwami będą jeszcze kilka miesięcy. Występuje u nich kanibalizm wiec...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 sierpnia 2010 - 23:15
A imago karmić owocami i tym co inne chrząszcze? A...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 sierpnia 2010 - 04:55
Tak jak wszystkie kruszczyce karmimy owocami. Są to dość duże...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 sierpnia 2010 - 12:22
Imago zakopują się w podłożu? Bo po co dla nich...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 sierpnia 2010 - 13:13
Jest możliwe żeby sprzedawca rozpoznał płeć po larwach, czy to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 sierpnia 2010 - 09:34
Płeć teoretycznie można rozpoznać u larwy powyżej 7cm.
A...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
A...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany