Witam. Po kilku latach przerwy w funkcjonowaniu oczka z powodu pęknięcia konstrukcji wydumałem, że w tym roku będzie naprawione. Przeglądając forum postanowiłem, że oprócz pięciu karasi i chwilowo kota (mam nadzieję, że dostał nauczkę i przejdzie mu polowanie na ryby) zamieszka w oczku także żółw. Przygarnąłem z Poznania dorosłą samicę czerwonolicego, która teraz buszuje w nim jak u-boot na Atlantyku. Oczko ma pojemność około 10 m3, 80 cm głębokości w najgłębszym miejscu i zewnętrzny filtr keramzytowo-torfowy o pojemności 100l (własnej produkcji) z pompą o wydajności 8000 l/godz. Myślę, że ta wielkość oczka starczy na jeszcze jednego żółwia i że nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 03 czerwca 2010 - 11:40
Podobne tematy: Stare - nowe oczko żółwicy. x
Archiwum ogłoszeń
Martwe ptaszniki do preparacji lub stare samce zywerado_pszczyna, 20 sie 2023 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Żółwie
Spuchnięte oczko?Ciaparitto ![]() |
|
![]() |
|||
Biodiversity Heritage Library - darmowe publikacje i stare zdjęciaVulpes90 ![]() |
|
![]() |
|||
zdrowie
Węże
Brudne/stare łuskiTerrarystaWmasce, 18 sty 2020 |
|
![]() |
|||
Budowa, osprzęt
Stare akwarium czy sie nadaje.Qba2511, 04 lis 2018 |
|
![]() |
Napisany 03 czerwca 2010 - 11:44
całość robi wrażenie :)
Napisany 03 czerwca 2010 - 12:46
oczko genialne, też chciałabym takie. tylko żałuję że nie ma...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 czerwca 2010 - 13:11
Ładne oczko, ładny żółw - jakby co mogę pomóc w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 czerwca 2010 - 12:18
a żółw nie próbuje podgryzać ryb?
Napisany 04 czerwca 2010 - 14:29
Żółw ma około 22 cm (pancerza) a karasie 17-20 cm...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 czerwca 2010 - 20:05
Oby każdy hodowca potrafił zwierzakom zapewnić takie warunki, naprawdę kawał...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów