Witam wszystkich.Pisze i pytam, ponieważ w książce pani Maluty informacje na ten temat są bardzo lakoniczne. Mam nadzieję, że doświadczeni hodowcy pomogą mi ocenić sytuację i nie dopuścić do ewentualnych problemów. Skojarzyłem mojego samca z potencjalną oblubienicą i dosłownie w 20 sekund po umieszczeniu ich w jednym akwarium doszło do burzliwej kopulacji, która nie wiem czy zakończyła się przedwcześnie? Trwało to może koło 7-10 minut i na koniec para bardzo agresywnie się od siebie oddzieliła. Od tego momentu samiec (Zygmunt) zachowuje się bardzo agresywnie i podgryza samicę(Zuzę) w skorupę i niekiedy również w łapy i szyję. Jak ocenić w którym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 22 marca 2010 - 10:56
Podobne tematy: Pierwsze dopuszczenie samca x
Kupię
Kupie samca i samiceKamil017, 17 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Oddam parkę Agam brodaty Zero plus samca red bluePeter_frostax, 25 maj 2025 |
|
![]() |
|||
Kupię
Zobaczę adult samca caribena versicolorKreceSieNaPufie, 02 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Kupię
Kupię Samca Węża zbożowego BloodRedfatal89, 24 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Sprzedam dorosłego samca Vitalius chromatusolozbagien, 24 sie 2025 |
|
![]() |
Napisany 22 marca 2010 - 18:58
Po kopulacji żółwie zwykle rozdzielają się energicznie. Samiec może napastować...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 marca 2010 - 11:36
Dziękuję za odpowiedź. A czy orientujesz się w kwestii tego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 marca 2010 - 14:02
Jedno nie jest równoznaczne z drugim. Zarówno samica, która nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 marca 2010 - 09:24
Aha. Super.Bardzo dziękuję za to wyjaśnienie. Niestety w kwestii molestowania...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów