KaJmak-W Turcji osmańskiej tak nazywano zsiadłe mleko bawolic[1]. Obecnie określa się tym pojęciem słodką masę dodawana do deserów i innych produktów spożywczych. Najłatwiej zrobić ją gotując mleko z cukrem w proporcji mniej więcej 1:1 (często z dodatkiem kawy, czekolady, ciemnego kakao oraz innych dodatków) aż zgęstnieje. Potem gorący kajmak należy utrzeć z masłem.
Może i robię się już monotematyczna , ale dla mnie ta jaszczurka jest najważniejszym zwierzakiem na świecie .
Na tym zdjęciu widać brzuszek piwny
[img]https://www.terrarium.pl/galeria/foto/131382.jpg[/img][size=10][b]Fruzia[/b][/size]
Jej ulubiona pozycja do snu . Rzadko kiedy wchodzi do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Może i robię się już monotematyczna , ale dla mnie ta jaszczurka jest najważniejszym zwierzakiem na świecie .
Na tym zdjęciu widać brzuszek piwny
[img]https://www.terrarium.pl/galeria/foto/131382.jpg[/img][size=10][b]Fruzia[/b][/size]
Jej ulubiona pozycja do snu . Rzadko kiedy wchodzi do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)