Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Zaczopowany gekon

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
8 odpowiedzi na ten temat

#1 maciek_p

maciek_p
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5807 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 22 stycznia 2010 - 19:28

Mój problem jest następujący między 13 a 14 stycznia gekon przestał się załatwiać. Po 4 dniach zacząłem podejrzewać zaczopowanie więc podałem 2 krople parafiny i 10min kąpieli z masażem. 18 stycznia gekon się załatwił. Wyglądało że wszystko wróciło do normy kupa była dość spora wyglądała całkiem normalnie. Odczekałem pewien czas i 20 stycznia dostał kilkanaście malutkich mączników. Do dzisiaj niestety kupy nie zrobił co jest dziwne gdyż zawsze maksymalnie dobę po posiłku się załatwiał. Prawdopodobnie dalej jest zaczopowany tym bardziej że są wahania wagi więc to niestrawione jedzenie zalega w jelitach. Przed pierwszą kupą po długim okresie waga wskazywała 18g...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Zaczopowany gekon     x

#2 paka

paka
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6651 dni
  • Polska / Małopolskie / Brzesko

Napisany 22 stycznia 2010 - 20:22

jest to młody gekon i powinno być widać z jego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 peablo

peablo
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6010 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Wrocław

Napisany 22 stycznia 2010 - 20:38

jak dla mnie nie ma na razie powodów do obaw...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 maciek_p

maciek_p
  • Terrarysta

Napisany 22 stycznia 2010 - 20:51

No właśnie zapomniałem dodać że ma ciemne plamy na brzuchu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 Kynek994

Kynek994
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5929 dni
  • Polska / Podkarpackie / Krosno

Napisany 22 stycznia 2010 - 21:10

po co te maczniki lepsze sa świerszcze (pożywniejsze) no i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 peablo

peablo
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6010 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Wrocław

Napisany 22 stycznia 2010 - 23:00

ja karmie świerszczami i kilka razy w tygodniu mała szarańcza(taka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 eBox

eBox
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6812 dni
  • Polska / Małopolskie / Kraków

Napisany 22 stycznia 2010 - 23:58

Podaj mu jeszcze raz tą parafine jak się nie załatwi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 maciek_p

maciek_p
  • Terrarysta

Napisany 23 stycznia 2010 - 01:38

Na szczęście gekon jednak się wypróżnił. Więc teraz tak jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#9 paka

paka
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6651 dni
  • Polska / Małopolskie / Brzesko

Napisany 26 stycznia 2010 - 20:22

Teraz daj gekonowi kilka dni spokoju i zacznij karmić go...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.