Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Felsuma madagaskarska/klemmeri czy L. williamsi/luteopicturatus

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
9 odpowiedzi na ten temat

#1 mradamf1985

mradamf1985
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6229 dni
  • Polska / Podkarpackie / Rzeszów

Napisany 26 grudnia 2009 - 23:27

Witam. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad rozszerzeniem mojej kolekcji o terrarium tropikalne, a co za tym najprzyjemniejszego idzie chce w nim umieścić jakieś fajne jaszczurki :D. Zastanawiałem się nad felsumami madagaskarskimi (Phelsuma madagascariensis), wtedy znalazłem coś takiego jak Phelsuma klemmeri co podoba mi się jeszcze bardziej między innymi przez rozmiary. Znalazłem też coś takiego jak Lygodactylus williamsi, ich opisu po polsku nigdzie nie znalazłem ale z tego co wyczytałem na anglojęzycznych stronach jest bardzo podobna do Phelsuma klemmeri. Czytałem dużo, dużo szukałem nie znalazłem jednak wszystkiego co mnie interesuje, a mianowicie: czy Lygodactylus williamsi ma różnie delikatną skure jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Felsuma madagaskarska/klemmeri czy L. williamsi/luteopicturatus     x

#2 Reptileman

Reptileman
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6159 dni
  • Polska / Śląskie / Zabrze

Napisany 26 grudnia 2009 - 23:39

Bardzo fajny opis http://www.geckosunlimited.com/community/gecko-care-sheets/31790-lygodactylus-williamsi.html :) jeżeli masz jakieś pyatnia to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 mradamf1985

mradamf1985
  • Terrarysta

Napisany 27 grudnia 2009 - 18:14

Bardzo fajny opis. Zależy mi na odpowiedzi odnośnie felsum jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 waran4d

waran4d
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7273 dni
  • Slovakia

Napisany 27 grudnia 2009 - 20:43

według mnie jak gekona nie będziesz ,,szarpał,, i na siłę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 Reptileman

Reptileman
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6159 dni

Napisany 27 grudnia 2009 - 20:58

Powiedzmy szczerze jak wyglądają gałęzie w terrarium felsumy lub Lygodactylus...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 busku92

busku92
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6110 dni

Napisany 27 grudnia 2009 - 21:05

Popieram kolegę wyżej :) też mi się bardziej podobają bambusy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 Hohlik741

Hohlik741
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5960 dni
  • Polska / Śląskie / Racibórz

Napisany 27 grudnia 2009 - 21:58

mradamf1985 już cię lubię ;p sam posiadam lygodactylus williamsi i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#8 mradamf1985

mradamf1985
  • Terrarysta

Napisany 28 grudnia 2009 - 13:02

Cieszę się że mnie lubisz :P wracając do wątku, to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#9 Hohlik741

Hohlik741
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5960 dni
  • Polska / Śląskie / Racibórz

Napisany 28 grudnia 2009 - 18:24

hehe ja dogrzewam tylko żarówką 13W UVB z repti glo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#10 mradamf1985

mradamf1985
  • Terrarysta

Napisany 28 grudnia 2009 - 21:06

Ja też się musze wybrać do "Pana z Goanny" ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.