Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Dziwne zgrubienie na grzbiecie anolisa zielonego a zaloty.

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
5 odpowiedzi na ten temat

#1 Raddeo

Raddeo
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6087 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Wągrowiec

Napisany 01 grudnia 2009 - 21:33

Od około miesiąca mam parkę anolisów zielonych. Do tej pory żyły spokojnie, nie zwracając na siebie uwagi. Jednak od kilku dni samiec zaczął pokazywać czerwone gardło za każdym razem, gdy zbliżała się samica, jednak ona od razu uciekała i chowała się pod liśćmi. Uznałem to za zwyczajne zaloty, ale odkąd to się zaczęło, samica przez cały czas jest brązowa i czasami pojawia się dziwne zgrubienie na grzbiecie ([url=http://img524.imageshack.us/img524/6941/anolisx.jpg]zdjęcie[/url]). Poza tym podobnie jak on "kiwa" głową jakby próbowała pokazać gardło (ale jakoś jej to nie wychodzi). Samiec jest zielony jak zwykle więc to chyba nie wina temperatury czy wilgotności. Czy to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Dziwne zgrubienie na grzbiecie anolisa zielonego a zaloty.     x

#2 Reptileman

Reptileman
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6162 dni
  • Polska / Śląskie / Zabrze

Napisany 01 grudnia 2009 - 22:45

Z tego co wiem to anolisy zmieniają barwę na brąz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 _Darek_

_Darek_
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7257 dni
  • Polska / Podkarpackie / Krosno

Napisany 01 grudnia 2009 - 23:23

Tez nigdy anolisów nie miałem, aczkolwiek wydaje mi sie ze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Elementx

Elementx
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5929 dni
  • Polska / Śląskie / Knurów

Napisany 02 grudnia 2009 - 10:12

w takim razie należy przenieś jednego do innego terrarium ....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 Raddeo

Raddeo
  • Terrarysta

Napisany 03 grudnia 2009 - 15:17

A którego lepiej przenieść? Boję się że jeśli przeniosę samicę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 Raddeo

Raddeo
  • Terrarysta

Napisany 03 grudnia 2009 - 16:32

I jeszcze jedno mnie dziwi. Gdy zgasło światło oba zwierzaki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.