Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

zachowania

- - - - -  
Kompensacja wzrostu u żółwi

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
68 odpowiedzi na ten temat

#21 Mateusz_Rawski

Mateusz_Rawski

Rzadko obecny

• Terrarysta
  • Z nami od: 8050 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Poznań

Napisany 16 listopada 2009 - 23:33

Gosiu socjobiologów i innych interdyscyplinarnych mówiąc delikatnie zapaleńców uważam za element niekiedy bardziej myślący, że coś widzi i chcący widzieć niż widzący, ostatnio usłyszałem też...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Kompensacja wzrostu u żółwi     x

#22 yowah76

yowah76
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6665 dni
  • Polska / Łódzkie / Łódź

Napisany 17 listopada 2009 - 00:13

[quote] instynkt macieżyński, rolę społeczną są predestynowany do postrzegania wszystkiego w bardziej uczuciowy i właśnie uspołeczniony sposób[/quote]
ahem? Ty o mnie mowisz? Ja nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#23 Tohu-va-bohu

Tohu-va-bohu
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7293 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 17 listopada 2009 - 09:39

Przepraszam za kontynuację offtopu, ale padło tu chyba kilka zastanawiających sformułowań.

Karol Darwin, Konrad Lorenz, Niko Tinbergen, Edward O.Wilson, Desmond Morris,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#24 gonarek

gonarek

Terrarysta

• Terrarysta
  • Z nami od: 7238 dni
  • Polska / Śląskie / Siemianowice Śląskie

Napisany 17 listopada 2009 - 15:07

[quote]Gonarek
A jak się miały w tym czasie przyrosty drugiego żółwia, który był z nią w terrarium bo o ile pamiętam trzymałeś tam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#25 Ania

Ania

Miniona moderator: Żółwie

• Moderator.nieaktywny
  • Z nami od: 7311 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 17 listopada 2009 - 16:16

Jeśli chodzi o sprawe przyrostów, to sądzę iż jest to problem bardzo złożony. (odkrywcze? ;)) Można na podstawie wiedzy o organizmach dojśc do wielu wniosków,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#26 Mateusz_Rawski

Mateusz_Rawski

Rzadko obecny

• Terrarysta
  • Z nami od: 8050 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Poznań

Napisany 17 listopada 2009 - 16:37

Grzesiu! "Kopernik też była kobietą!" Darwina, Lorenza i innych nie znałem osobiście i sądzę, że wiele osiągnęli (jak na kobiety swoich czasów oczywiście!). Ciebie poznałem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#27 yowah76

yowah76
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6665 dni

Napisany 17 listopada 2009 - 17:23

Widzisz, a ja widze i te dlugie rzesy, i to, ze ta matka moze wytrzyma ze 4 laktacje (chociaz, przy 11000 to moze z 5,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#28 ankan

ankan
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6305 dni

Napisany 17 listopada 2009 - 19:01

Organizm nie jest głupi - u człowieka też taka "kompensacja" występuje - objawiając się efektem jojo...:)

W kontekście lat "chudych" i "tłustych"...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#29 aleksandra

aleksandra
  • Terrarysta
  • Z nami od: 8043 dni
  • Polska / Mazowieckie / Żyrardów

Napisany 17 listopada 2009 - 20:11

[quote]

Podobnie zaczynają działać niektórzy hodowcy żółwi - nastawieni tylko na namnażanie, sprzedaż i zysk. Efektem sa potem słabe i chore maluchy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#30 ankan

ankan
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6305 dni

Napisany 17 listopada 2009 - 20:57

Nie chodzi mi o handlarza - sprzedawce, tylko o osobę trzymającą i rozmnażającą żółwie - skoro robi to tylko dla zysku można by ją nazwać...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.