Właśnie mam zamiar zacząć hodowlę owadożernych. Mam malutkie pytanko. Czy takie rośliny (np. muchołówka amerykańska) mogą być niebezpieczne dla człowieka lub kota? To znaczy chodzi mi konkretnie o to, czy kot, gdyby polizał, toby się zatruł? Czy przypadkiem takie rośliny wytwarzają jakieś trujące substancje?( Mama, jak jej powiedziałam, że zamierzam zacząć hodowlę, powiedziała, że jeszcze mi się zmutuje i mnie zje. hehe. ale jakoś nie bardzo jej wierze...) A po za tym to jaki gatunek byście mi polecali na początek (mam zamiar sobie kupić gdzieś tak w kwietniu - to dobra pora?) Czytałam na forum, że nie polecacie na początek...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 28 lutego 2006 - 18:11
Podobne tematy: niebezpieczne owadożerne x
terrarium
Jaszczurki
Ziemiórki, Rośliny owadożerne a gekon.karmnik, 06 maj 2023 |
|
![]() |
![]() |
||
początkujący owady
Modliszki
na odwłoku mojej modliszki pojawiła się ciecz przypominające jaj krew i czy to jest w jakimś stopniu niebezpieczne?zirrox, 13 kwi 2022 |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
Rośliny owadożerneFelka, 01 lis 2021 |
|
![]() |
|||
![]() Czy włoski parzące B.hamorii są niebezpieczne?szachista, 21 lis 2021 |
|
![]() |
|||
Aspekty prawne terrarystyki
Zwierzęta niebezpieczne I kategoria. Zmiana prawa.Aryamehr93 ![]() |
|
![]() |
Napisany 28 lutego 2006 - 21:54
Już daję odpowienie linki:
Rośliny a kot:...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Rośliny a kot:...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 marca 2006 - 14:50
Wielkie dzięx =D Może faktycznie zacznę od rosiczki... Tylko jaką...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 marca 2006 - 19:02
najłatwiejsze w hodowli to chyba "D. capensis" ładnie rośnie i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 kwietnia 2006 - 15:56
Polecam D.Capensis Alba sama od niej zaczynalam :)
Napisany 03 czerwca 2006 - 15:34
Witam ! A w jaki sposób trawiła owady?? Czy zwijała...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów