Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Wyrok ETS - Handel - Aneks B

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
6 odpowiedzi na ten temat

#1 Loxodonta

Loxodonta
  • Redaktor.nieaktywny
  • Z nami od: 7549 dni
  • Polska / Podlaskie / Białystok

Napisany 17 lipca 2009 - 19:12

[b]Europejski Trybunał Sprawiedliwości w Luksemburgu[/b] wydał wczoraj wyrok odnośnie interpretacji [url=http://www.cites.info.pl/prawo_UE/UE338_T.pdf]art.8 ust.5 RR338/97[/url], czyli wypowiedział się, [b]kiedy handel zwierzętami, roślinami, ich częściami i produktami pochodnymi z gatunków ujętych w aneksie B jest zgodny z prawem[/b].
[i][url=http://www.cites.info.pl/prawo_UE/ETS_C_344_08.pdf]Treść wyroku do pobrania[/url][/i]

Upraszczając, można powiedzieć, że... nieważne (z punktu widzenia przepisów RR338/97) czy okazy gatunków ujętych w [url=http://www.cites.info.pl/prawo_UE/UE338_A.pdf]aneksie B[/url] (wyrok dotyczy wszystkich gatunków, nie tylko pająków!) sprzedaje się z papierami, czy bez papierów.
Ważne jest tylko to, aby na ewentualnej sprawie w sądzie oskarżony potrafił udowodnić, że okazy spełniały warunek, o którym mowa w art.8...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#2 Snik

Snik
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6281 dni
  • Polska / Śląskie / Będzin

Napisany 17 lipca 2009 - 21:23

Czy ten wyrok może coś zmienić w sprawie zakazu sprzedawania...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 babka

babka
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7592 dni
  • Polska / Małopolskie / Andrychów

Napisany 24 lipca 2009 - 01:33

A jeśli ktoś nie ma pięknych oczu? Przecież sąd nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Loxodonta

Loxodonta
  • Redaktor.nieaktywny

Napisany 24 lipca 2009 - 18:19

Przeczytaj wyrok ETS. Przeczytaj go raz jeszcze. I jeszcze raz....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 babka

babka
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7592 dni
  • Polska / Małopolskie / Andrychów

Napisany 24 lipca 2009 - 19:33

aha, dzięki za wyjaśnienie. nie czytałem treści wyroku tylko twój...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 DonKutaQl

DonKutaQl
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5921 dni
  • Polska / Pomorskie / Rumia

Napisany 25 lipca 2009 - 15:54

Witam mam zamiar kupić parę młodych skorpionów cesarskich. Chciałem spytać...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 Loxodonta

Loxodonta
  • Redaktor.nieaktywny

Napisany 25 lipca 2009 - 18:44

[quote]Witam mam zamiar kupić parę młodych skorpionów cesarskich. Chciałem spytać...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.