Trzymam w terrarium 3 eublefary: wyraźnie większego samca i dwie samiczki. Dotychczas jadły tylko świerszcze, mączniaki ich nie interesowały. Niedawno były odrobaczane i miały wizytę u weterynarza, bo straciły na wadze. Samiec bez problemu ugania się za świerszczami, ale za to samiczki pozwalają świerszczom na wszystko. Widać, że wyciągają język i sprawdzają co to, ale potem w ogóle się nie interesują. W ogóle nie tyją. Czy można coś na to poradzić, czy muszę po raz kolejny udać się do weterynarza? Co im może dolegać?
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 28 maja 2009 - 00:14
Podobne tematy: Niepokojący brak apetytu u eublefara gruboogonowego x
Wyceny, gdzie kupić
gdzie dostane gekona gruboogonowego?bysiula, 24 lut 2025 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Brak apetytu u węża oraz brązowa zmiana na skórzeitskarciaa, 15 lut 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
warunki hodowli
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
kilka pytań o Eublefara lamparciego od początkującego.SheepHunter ![]() |
|
![]() |
|||
linienie
Początkujący hodowcy jaszczurek
Orzęsek, wylinka i brak apetytuJustaK_2024, 17 gru 2024 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Początkujący hodowcy jaszczurek
Bardzo niepokojący wygląd końcówki ogona młodego gekona orzęsionegoteraphosa21, 10 wrz 2024 |
|
![]() |
Napisany 28 maja 2009 - 07:08
Czy eublefary pochodzą z odłowu? Czy były robione badania kału...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 maja 2009 - 09:28
Samiec na pewno jest z odłowu, a co do samiczek...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 maja 2009 - 12:44
Ja proponuje zmienić podłoże na ręczniki papierowe ( na jakiś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 maja 2009 - 12:28
Niestety też mam często problem z moimi grubasami co do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 czerwca 2009 - 17:40
Odwiedziłam weterynarza i za wiele mi nie powiedział. Jedyne co...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów