Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Lilka porad, wskazówek, wyjaśnień :)

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
4 odpowiedzi na ten temat

#1 Bartek_Siedlecki

Bartek_Siedlecki
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6487 dni
  • Polska / Łódzkie / Łódź

Napisany 13 kwietnia 2009 - 21:15

Witam!
Jakiś czas temu zakupiłem Fuji S5500, oczywiście cały komplet + soczewka do makro. Zrobiłem już trochę zdjęć tym aparatem, ale wszystkie na automatycznych ustawieniach. Wiem, że jakiegoś szału się nie zrobi tym sprzętem, ale na pewno na ustawianiu manualnym można osiągną dużo lepsze efekty :) I tu się zaczynają schody.... w necie jest wszystko opisane w pojęciach niezrozumiałych dla nowicjusza. Stąd mam kilka pytań: Jak poprawnie ustawiać czułość (ISO), prędkość migawki, przesłonę (F)? W aparacie wiem jak się ustawia, ale trzeba jeszcze wiedzieć co wybrać, jakie "proporcje" między przesłoną, prędkością migawki itp
Tak ludzkim językiem :)...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Lilka porad, wskazówek, wyjaśnień :)     x

#2 Snipe

Snipe
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6347 dni
  • Polska / Małopolskie / Dobczyce

Napisany 14 kwietnia 2009 - 10:27

Paradoksalnie ciężko jest Ci coś poradzić, bo Twoja wiedza jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 Bartek_Siedlecki

Bartek_Siedlecki
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6487 dni
  • Polska / Łódzkie / Łódź

Napisany 14 kwietnia 2009 - 21:28

Dzięki za odpowiedź :)
Instrukcję obsługi przewertowałem już całą...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Miras

Miras
  • Terrarysta
  • Z nami od: 8106 dni
  • Polska / Kujawsko-pomorskie / Toruń

Napisany 10 maja 2009 - 22:43

Mam aparat tej samej firmy, tyle że 9600. Też z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 ebuke

ebuke
  • Terrarysta
  • Z nami od: 8089 dni
  • Polska / Śląskie / Zabrze

Napisany 22 maja 2009 - 18:49

witam

1. O makrofotografii możemy mówić jeśli...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.