Dzisiaj byłem zmuszony podmienić calom wodę w akwarium 60 l woda była straszna przed przystąpieniem do czyszczenia akwarium nie wyglądało to aż tak poważnie . Mam w nim żółwia około 9 cm do tego parę rybek na dole żwir całość filtruje filtr FZN-3 . Wodę podmieniałem co tydzień 20% oczywiście odstaną . Po spuszczeniu wody okazało się że dno to jedno wielkie gówno , filtr tez cały w nim był a gąbka cala tym przesiąknięta. Pod żwirem nie było widać tyle odchodów żółwia. Proszę o pomoc by ta sytuacja się nie powtórzyła .
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 01 marca 2009 - 21:18
Napisany 01 marca 2009 - 22:02
Jak będziesz wymieniał wodę to do końcówki wężyka załóż odmulacz....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 marca 2009 - 18:25
No w sumie to podmieniałem wodę ale nie odmulałem akwarium...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 marca 2009 - 19:28
Hehe ja zawsze wyłączam filtr żeby płukac gąbkę. Inaczej sobie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 marca 2009 - 20:00
najlepsze rozwiązanie aby nie było syfu na spodzie akwa to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 marca 2009 - 20:11
ok dzięki za pomoc
Napisany 02 marca 2009 - 21:31
[quote]Czy jak będę chciał wyciągnąć gąbkę to mogę wyłączyć filtr...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów