Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

terrarium - pozostałe tematy

- - - - -  
Ścianka

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
3 odpowiedzi na ten temat

#1 krol_gadow

krol_gadow
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6082 dni
  • Polska / Kujawsko-pomorskie / Chełmno

Napisany 09 lutego 2009 - 21:54

Chcę zrobić moją pierwsza ściankę ze styropianu. Nie wiem czy dłubać paznokciami, nożem czy lutownicą. Wiem, za to ze pkrywa sie je klejem do płytek.
Gdy moj tata kladl plytki, to jego klej byl dosc gęsty. Natomiast gdy oglądałem zdjęcia to klej byl rozprowadzany pedzlem. Jaką więc powinien miec konsystencje??
Gdy chcialbym nadac kolor to powinienem uzyc farby do scian czy kleju wymieszanego z pigmentem?? A jesli pigmentem to powinien to byc pigment do farb olejnych czy inny??
Z góry dzieki:)

Podobne tematy: Ścianka     x

#2 Trim

Trim
  • Terrarysta
  • Z nami od: 7339 dni
  • Polska / Śląskie / Zawiercie

Napisany 09 lutego 2009 - 22:04

Każdy ma inny sposób kształtowania. Zależy jaką chcesz ściankę zrobić,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 bialyy4

bialyy4
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6081 dni
  • Polska / Lubuskie / Gorzów Wielkopolski

Napisany 13 lutego 2009 - 21:11

Ja do modelowanie ścianki w vivarium używam szczotki drucianej (to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 csbeny

csbeny
  • Terrarysta
  • Z nami od: 6191 dni
  • Polska / Śląskie / Sosnowiec

Napisany 23 marca 2009 - 09:31

ja uzywalem pigmentow firmy Inchem (ok 5zl buteleczka w kazdym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.