witam kupilem dzisiaj dla moich gekonow witaminy Reptivite d3 bede je dawał co drugi dzien na owadach karmowych , mam takie pytanie czy oprócz tego musze gadom dawac jeszcze wapn ( bo zakupilem u pewnego pana z czech wapn (CaCo3) i niewiem czy tez dodatkowo posypywac owady tym wapniem) . Jesli tak to czy mógłbym robic to tak : w poniedzialek posypuje owady karmowe witaminami, w wtorek wapniem, w srode witaminami , w czwartek wapniem itd. ??
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 27 września 2008 - 16:53
Podobne tematy: jak często dawać wapń x
żywienie
Jaszczurki
Jak często można podawać oseski mysie gekonowi lamparciemu?Janiu, 18 wrz 2025 |
|
|
|
||
żywienie
Gekon lamparci (Eublefar)
jaszczura znowu je normalnie (apetyt ma wielki głowdówce) ale wciąż nie wiem ile karaczanów mam jej dawaćIgorBalcerski, 07 cze 2025 |
|
|
|||
terrarium
Żółwie
Jak czesto powinno sie wymieniac podloze u zulwia stepowegoFranekqiwb, 14 maj 2025 |
|
|
|
||
żywienie
Żółwie wodno-lądowe
Co ile dawać wapno żółwiowiTestudo11, 19 sty 2024 |
|
|
|||
Ile dawać jedzenia i co jaki czas karmić węża mahoniowego?bartekkk_22, 18 lis 2020 |
|
|
Napisany 27 września 2008 - 18:59
Najlepiej wapn zeby uzupelnialy same, kalwalek nie sproszkowany postaw w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 września 2008 - 20:07
kawalek niesproszkowany tez moze byc ??? jak tak to jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 września 2008 - 22:47
Raczej sproszkowany. Po prostu zostaw wapń w misce i będzie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 września 2008 - 11:13
ok
Napisany 02 października 2008 - 15:37
Najlepiej stały dostęp do wapna, lepiej sproszkowanego w miseczce.
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 października 2008 - 15:03
a na ulotce pisalo ze mam podawac co 2 dzien...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany