Witam. Zakupiłem zbożówkę jakieś 3 tygodnie temu. Urodzona w lipcu b.r. Ma ok 30cm długości i pierwsze karmienie za sobą u hodowcy. U mnie wąż pokarmu nie przyjmuje od jakiś 3 tygodni. Ma odpowiednie terrarium, w dzień ok 28C, miseczkę z wodą i niedawno co jakiś czas zacząłem pryskać podłoże wodą. Wiele razy probowałem karmić węża mysimy oseskami 1-2 dniowymi. Ostatnio próbowałem w piątek (od tamtej pory mysz leży w terrarium, jeszcze żyje, ale wąż nie wykazuje żadnego zainteresowania) Nie ma żadnych znaków uszkodzenia, żadnej wydzieliny. Wąż praktycznie cały czas siedzi schowany... Co robić?
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 14 września 2008 - 11:37
Podobne tematy: Wąż zbożowy nie przyjmuje pokarmu. x
Sprzedam węże
Wąż zbożowy scaleless snow tesserabaal6, 17 paź 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Wąż zbożowy scaleless snow tesserabaal6, 21 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Wąż zbożowy za darmoszczepanix_16, 25 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Wąż zbożowyAmelia03 ![]() |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
Wąż zbożowy (Pantherophis guttatus) samiec ANERY het. MotleySplit, 29 maj 2025 |
|
![]() |
Napisany 14 września 2008 - 12:57
Bylo to juz poruszane setki tysiecy razy chyba :D
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 września 2008 - 10:04
Mówisz, że spryskujesz podłoże co jakiś czas - może właśnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 września 2008 - 10:15
Ja kapryśne młode zbożówki wkładam na noc z oseskiem do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 września 2008 - 13:50
moja zbożówka nie je od pięciu dni (ostatnie karmienie). Dałem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów