Witam. Sprawa wygląda następująco. Na początku roku nabyłem niewielką samiczkę P.reduncusa, pajączek u poprzedniego właściciela złożył niezapłodniony kokon wydawała mi się to mało prawdopodobne gdyż samica jest dość mała. Lecz teraz mam problem gdyż od daty nabycia jej samica nie liniała i z dniem wczorajszym złożyła kolejny kokon. Czy to jest możliwe aby samica bez kontaktu z samcem złożyła aż 2 niezapłodnione kokony w czasie jednej wylinki? Wiem ze u rodziny psalmopoeusów jest to normalne ze samica składa 2 kokony ale dziwi mnie to iż samica bez kontaktu z samcem składa drugi kokon, czy jest to normalne zachowanie?
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 22 sierpnia 2008 - 12:43
Podobne tematy: Urojone kokony! x
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Ooths / KOKONY Modliszek Hymenopus coronatus STORCZYKOWAEndorlado, 12 wrz 2024 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
SPRZEDAM PAJĄKI / KUPUJE CAŁE HODOWLE, KOKONYMalyKrolik, 26 cze 2023 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
SPRZEDAM PAJĄKI / KUPUJE CAŁE HODOWLE, KOKONYMalyKrolik, 26 cze 2023 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
KUPIĘ PTASZNIKI - HODOWLE / KOKONY/ HURTYMalyKrolik, 26 cze 2023 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Kupie całe kokonyPatrykW, 23 kwi 2023 |
|
![]() |
Napisany 22 sierpnia 2008 - 14:10
U wszystkich ptaszników jest to normalne. Młode samice w ten...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 sierpnia 2008 - 19:23
[quote]U wszystkich ptaszników jest to normalne. Młode samice w ten...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 sierpnia 2008 - 01:42
[quote]Witam. Sprawa wygląda następująco. Na początku roku nabyłem niewielką samiczkę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 sierpnia 2008 - 20:13
wiem ze u psalmopoeusów tworzenie więcej niż jednego kokonu jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów