Od paru dni nie widywałem mojej skolopendry na powierzchni co wydało mi się trochę dziwne ponieważ zaklimatyzowała się już w swoim nowym lokum i co noc wychodziła na "obchód". Postanowiłem więc jej poszukać, po podniesieniu jednego z kamieni zauważyłem skolopendrę w wykopanej norce zwiniętą w "kulkę". Kiedy przyjrzałem się bliżej zauważyłem jajeczka (!). Moje pytanie brzmi, czy mam szanse na młode, a jeśli tak to jakie kroki powinienem przedsięwziąć, żeby te szanse zwiększyć?
Napisany 22 czerwca 2008 - 14:58
Od paru dni nie widywałem mojej skolopendry na powierzchni co wydało mi się trochę dziwne ponieważ zaklimatyzowała się już w swoim nowym lokum i co noc wychodziła na "obchód". Postanowiłem więc jej poszukać, po podniesieniu jednego z kamieni zauważyłem skolopendrę w wykopanej norce zwiniętą w "kulkę". Kiedy przyjrzałem się bliżej zauważyłem jajeczka (!). Moje pytanie brzmi, czy mam szanse na młode, a jeśli tak to jakie kroki powinienem przedsięwziąć, żeby te szanse zwiększyć?
Podobne tematy: S. cingulata - jajeczka x
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Młode Scolopendra cingulata i Babycurus jacksoni L2BartekR ![]() |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
Scolopendra cingulata 8-10cm/J. tricarinatus i2/P. ochraceus/ptaszniki i3Brysiu ![]() |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
Scolopendra cingulata 8-10cm/J. tricarinatus i2/P. ochraceus/ptaszniki i3Brysiu ![]() |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
|
![]() |
Napisany 22 czerwca 2008 - 22:47
Szans...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 czerwca 2008 - 13:33
Niestety nie dysponuje osobnym, odizolowanym pomieszczeniem,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 czerwca 2008 - 13:50
Napisany 23 czerwca 2008 - 15:02
Napisany 23 czerwca 2008 - 15:46
Napisany 23 czerwca 2008 - 16:00
Napisany 24 czerwca 2008 - 15:34
Hehe, dzięki,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 lipca 2008 - 19:06
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 lipca 2008 - 22:39
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów