Mam ptasznika kędzierzawego, po ostatniej wylince osiągnął dojrzałość płciową. Wcześniej po wylince zawsze miał duży apetyt a taraz zjadł niechętnie kilka świerszczy po czym zaczęła się głodówka która trwa już 4 miesiące. Jakis tydzień temu zjadł ćmę i dalej głoduje. Już dwa razy napełnił się nasieniem ale nie dopuszczałem go do samicy. Pająk spijał swoje nasienie i dalej zachowywał sie bez zmian. Co z nim jest? Czy to może byc w jakiś sposób związane z popędem? Czytałem kiedyś że samce często gdy wyruszają na poszukiwanie samicy potrafią przejść wiele kilometrów przez kilka miesięcy nic nie jedząc. O właśnie... Zauważyłem też...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 12 czerwca 2008 - 21:58
Podobne tematy: Przesunięty: Brachypelma albopilosum/o co kaman? x
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Samica Brachypelma hamorii ok 7DCczarek303, 03 kwi 2026 |
|
|
|||
spód ptasznika
Dymorfizm płciowy u ptaszników
Brachypelma Boehmei 6DC - płećDamek321, 12 mar 2026 |
|
|
|
||
Sporo samców adult, samice Brachypelma spp.Adri724, 12 sty 2026 |
|
|
|||
Brachypelma Klaasi SAMIEC ADULTmateusz_97, 21 sty 2026 |
|
|
|||
Brachypelma smithi ex annitha samica 5.5 DCvenax, 10 sty 2026 |
|
|
Napisany 12 czerwca 2008 - 22:14
Myślę że to typowe zachowanie samca po ostatniej wylince.Poszukuje partnerki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 czerwca 2008 - 22:16
Dorosłe samce niechętnie jedzą, rzekłbym prawie wcale:) Za to wolą...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 czerwca 2008 - 22:23
Czyli potwiedziło się to co przypuszczałem?xD A ile wylinek dokładnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 czerwca 2008 - 22:29
Przenoszę do początkujących.
Odpowiedzi:
-Samiec po ostatniej wylice...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Odpowiedzi:
-Samiec po ostatniej wylice...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 czerwca 2008 - 22:46
Już nie jestem aż taki początkujący...xD Chciałem się upewnić czy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany