57 odpowiedzi na ten temat
Napisany 17 grudnia 2005 - 01:11
Nie, trociny nie są dobrym materiałem dla żółwia. Kazd, nawet najbardziej sucholubny gatunek żółwia powinien miec część terrarium czasem spryskiwaną, a podłoże chociaż okresowo na części terrarium powinno być lekko wilgotne. Trociny tymczasem pod wpływem wilgoci się zlepiają. Są teżwyjątkowo niebezpieczne w przypadku spożycia i zaczopowania się przewodu pokarmowego. Nie bardzo rozumiem dlaczego nie można wykopać kawałka ziemi z trawą, a nawet ziemi bez trawy i to dać a podłoże. To chyba nie jest jakiś wyczyn.
Podobne tematy: terrarium dla stepowego:) x
Zamienię
Zwierzaki i terrarium na gady płazypawllo8, Wczoraj, 21:18 |
|
0 |
![]() |
|||
Sprzedam węże
Boa contrictor +terrariumlakapciul, 17 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terrarium 55x40x50 z płyty meblowej z drewnianym wykończeniem. NoweKadziol, 16 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Para Agam brodatych razem z terrarium i wyposażeniem Mazowieckietyskie12, 16 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Przypięty
Terrarystyka
[Terrarium] Newsy terrarystyczneterrarium ![]() |
|
1 |
![]() |
Napisany 17 grudnia 2005 - 17:42
żółw dojechał ma 7 cm karapaksu w pon. ide kupić...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 grudnia 2005 - 17:49
Dla takiego ciupka to nawet kora z zoologicznego nie jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 grudnia 2005 - 17:50
jeszcze jedno pytanie czy żółwie stepowe mogę pić mleko??
Napisany 17 grudnia 2005 - 18:41
nie, a skąd miałyby sobie je nadoić w naturze???:) Zielone,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Gość_Michal_end_Diego_*
Napisany 10 maja 2007 - 05:58
jak zbuduje terra z płyty OSB to podłogę z czego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 maja 2007 - 09:31
Na dno linoleum, jest w rózne wzorki, nawet imitacja kamieni....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 maja 2008 - 19:08
moze ktos mi podesłać jakieś fotki terra?
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów