Choduję dwa aksolotle, z których jeden wydaję mi się że jest chory: skrzela ma pomniejszone (rzadkie "włoski"), obwód brzucha jest powiększony (jakby piłkę połknął), jest niemrawy, prawie wogóle się nie porusza, przyjmuje pokarm. stan ten trwa już prawie od roku (przez pewien okres była lekka poprawa). wodę podmieniam co tydzień (dolewam odstanej i napowietrzonej kranówki), na dno akwarium wyłożone jest piaskiem i małymi kamyczkami. Filtr nie jest włączony tylko w nocy.Karmię go dżdżownicami. dodam że drugi akslolotl jest zupełnie zdrowy. oba mają ok 25 cm> nie wiem w jakim są wieku , nie umiem tego określić. więc, czy moja bestia...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
2 odpowiedzi na ten temat
Napisany 19 marca 2008 - 20:30
Podobne tematy: Chory aksolotl= ? x
zdrowie
Aksolotle
Czy mój aksolotl jest ze gruby?Drozdzina, 01 lut 2019 |
|
|
|||
zdrowie
Aksolotle
Aksolotl zrobił się żółtynatka123411, 22 kwi 2019 |
|
|
|||
zdrowie
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
Czy mój gekon jest chory ?Tynkaamstaff, 22 lis 2024 |
|
|
|||
zdrowie
Mięczaki
Czy mój wstężyk jest chory?mirror, 26 wrz 2024 |
|
|
|||
zdrowie
Zwierzęta
Aksolotl - czy wszystko z nim dobrze (lekko czerwony ogon)Ignacy4000, 08 sie 2024 |
|
|
Napisany 21 marca 2008 - 10:14
Jeżeli problem jest z 1 aksikiem to raczej nie jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 marca 2008 - 23:52
przede wszystkim nie wyłączaj filtra na noc-bo do rana wszystkie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany