zrobiłam dzisiaj eksperyment, który niestety zakończył się fiaskiem. Mam dwa czerwonolice:
- ok. 17 cm samicę
- ok. 12 cm samca
Do tej pory z powodu różnicy rozmiarów trzymałam gady osobno, ale ze względów ekonomicznym postanowiłam, że spróbuję umieścić żółwie w jednym akwarium - miało to być akwarium samicy (jako dużo większe).
No więc zmieniłam wodę i podwyższyłam o 10 cm jej poziom, dokonałam jeszcze paru malo istotnych przeróbek i wsadziłam żółwie. Samczyk opadł sobie na dno i schował w skorupie, a samica zaczęła go obwąchiwać (szczególnie od tyłu ;D), po czym stwierdziła chyba, że kawaler za młody jeszcze na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 27 listopada 2005 - 17:52
Podobne tematy: duża i mały w jednym akwarium x
tematy ogólne
Żółwie wodno-lądowe
Czy znacie tanie sklepy z akcesoriami do akwarium?KorciPL, 04 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terrarium szklane - Paludarium (terrarium + akwarium) 50x50x120cmvantis_terra, 17 cze 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Akwarium na sprzedażQqror ![]() |
|
![]() |
|||
Terrarystyka
Trzymanie w jednym terrarium wijów i prosionkówLe_v7o7, 10 maj 2025 |
|
![]() |
|||
zachowania
Skorupiaki
Jak "wyprowadzić" krewetki z akwariumJędrek ![]() |
|
![]() |
Napisany 27 listopada 2005 - 19:09
żółwicy najprawdopodobniej niepodobało się to że ktoś wszedł na jej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 listopada 2005 - 20:42
to juz w sumie nawet nie chodzi o wielkosc saca-zowlie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 listopada 2005 - 21:08
Witaj
Radziłbym jescze kilka razy spróbować miałem raz sytuacje,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Radziłbym jescze kilka razy spróbować miałem raz sytuacje,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 listopada 2005 - 21:21
dziękuje za rady!
Spróbuję jeszcze raz za tydzień w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Spróbuję jeszcze raz za tydzień w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 listopada 2005 - 21:43
Proponuje postapic jeszcze w taki sposob,ze przed ponownym polaczeniem gadzinek...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów