Posiadam akwarium ok. 120x65x45 robione ze stalowych profili, szyba 10mm, niestety jedna z nich była pęknięta (ta wkładana jako ostatnia, więc nie muszę wyciągac wszystkich szyb). Poza oczywiście wyjęciem uszkodzonej części i oczyszczeniem miejsca omalowałem akwarium na nowo, i oczywiście zamówiłem szybę. I teraz tak, muszę ją wkleic ale czym? Użyc silikonu sanitarnego, silkonu (kleju) do akwariów czy może czegoś innego? Na co muszę uważac przy wklejaniu? Jeśli można to proszę o kilka praktycznych porad.
Ponadto chcę wkleic wyspę ze szkła, żeby potem pokryc ją kamieniami. Jakiej grubości szkła użyc? Zaznaczę że mam kilka cienkich kawałków, mógłbym je wykorzystac zamiast...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
3 odpowiedzi na ten temat
Napisany 07 lutego 2008 - 20:24
Podobne tematy: Wymiana szyby w akwarium x
Zamienię
Wymiana owadów/pająków/skorpionów/triopsówpaulvern, 28 sie 2025 |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Żółwie wodno-lądowe
Czy znacie tanie sklepy z akcesoriami do akwarium?KorciPL, 04 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Zamienię
Wrocław 50szt. Bumba horrida 1-1.5dc wymiana0garcjan, 18 maj 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terrarium szklane - Paludarium (terrarium + akwarium) 50x50x120cmvantis_terra, 17 cze 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Akwarium na sprzedażQqror ![]() |
|
![]() |
Napisany 07 lutego 2008 - 20:30
Silikon czarny do akwa bardzo dobry sam wkleiłem szybę półkę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 lutego 2008 - 17:02
Moim zdaniem najlepiej będzie wkleić szybę na sylikon akwarystyczny. Sylikon...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 lutego 2008 - 16:04
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, szyba wymieniona, misja kompletna!
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów