Jump to content

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

rozmnażanie

- - - - -  
Rozmnażanie węży mahoniowych

• You cannot start a new topic
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 gorgorath

gorgorath
  • Terrarysta
  • Z nami od: 261 dni
  • Poland / Dolnośląskie / Góra

Posted 31 July 2024 - 18:06

Witam, nigdzie nie mogłem znaleźć takiego tematu, sprawa wygląda następująco: mam mahoniówke samiczkę koloru brązowego (nie wiem czy to nie jest gen dominujący) jakbym skrzyżował......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register

Edited by gorgorath, 31 July 2024 - 18:07.

Similar Topics: Rozmnażanie węży mahoniowych     x

#2 Aanima

Aanima
  • Terrarysta
  • Z nami od: 278 dni
  • Poland / Śląskie / Chorzów

Posted 11 August 2024 - 17:08

Najkrótsze z możliwych wyjaśnienie genetyki: tak, jeśli masz odmianę dominującą i zmieszasz ją z innym wężem który ma odmianę recesywną to wszystkie maluchy będę wyglądały......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register

Edited by Aanima, 11 August 2024 - 21:20.

#3 gorgorath

gorgorath
  • Terrarysta

Posted 11 August 2024 - 23:54

Dziękuję za odpowiedź, jak byś mogła mi jeszcze wytłumaczyć na kiedyś jak już się nauczę więcej, które mogę mieszać z jakimi i co by mi......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register

Edited by gorgorath, 12 August 2024 - 00:02.

#4 Dagon74

Dagon74
  • Terrarysta
  • Z nami od: 816 dni
  • Poland / Dolnośląskie / Wrocław

Posted 12 August 2024 - 11:18

Chciałbym lekko sprostować - może wywiąże się dyskusja. Zacznijmy od tego, że pytanie dotyczy węża mahoniowego - czyli Boaedon fuliginosus, lub jak obecnie prawidłowo powinno......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register

#5 gorgorath

gorgorath
  • Terrarysta

Posted 12 August 2024 - 21:27

Mam nadzieję że uda się tutaj wywiązać dyskusje, może dowiem się jak najwięcej a właśnie o to mi chodzi z tym pytaniem z chęcią się......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register

Edited by gorgorath, 12 August 2024 - 21:28.

#6 Aanima

Aanima
  • Terrarysta

Posted 14 August 2024 - 20:52

Ogólnie jesteś zainteresowany to napisz na fb do hodowli "Kandira Serpents". Mega sympatyczna kobieta która specjalizuje się w wężach właściwych i ma ogromną profesjonalną wiedzę.......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register

#7 gorgorath

gorgorath
  • Terrarysta

Posted 14 August 2024 - 23:34

Właśnie posiadam swoją samiczkę od niej i wolę mieć pewność że nie będzie to dalekie rodzeństwo. Pani Karolina pomogła mi już określić gatunek i nakierowała......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register

#8 Aanima

Aanima
  • Terrarysta

Posted 16 August 2024 - 18:00

Super! Bardzo się lubimy z panią Karoliną:D Jeśli chodzi o pokrewieństwo to u gadów nie gra to dużej roli. Często krzyżuje się młode z tego......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register

#9 Dagon74

Dagon74
  • Terrarysta

Posted 16 August 2024 - 20:36

Jeżeli masz L. capensis heterozygotę na T-, to najlepiej z punktu widzenia hodowli byłoby nabyć samca albinosa T-, lub choć het T-. Swego czasu ładne......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register

#10 Dagon74

Dagon74
  • Terrarysta

Posted 20 August 2024 - 07:51

A jeżeli chodzi o systematykę i rozpoznawanie gatunków Lamprophis, to szukając tej strony o krzyżówkach i formach barwnych w swoich folderach, znalazłem taką stronkę:

......................for more text you need to be logged in. Please login to read the post, or register

0 user(s) are browsing this forum

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2001-2024 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.